Japonsko podzim 3.
14. listopadu 2018
Pokračujeme
Dneska trochu prší, ale jde to, a jedeme na první farmu Yamasan. Yamazakisan je velmi úspěšný chovatel metalických Koi, ale i Ochiba Shigure Gosanke a dalších, ale hlavně jeden z mála v Niigatě s chovem Long fin Koi, které jsou již letos vyprodané. Je velmi komunikativní, a tak povídáme hlavně o Tosai. Letos tady bylo také velké horko a málo vody jako u nás. Něco málo kupujeme a jedeme jen kousek k chovateli Platinum Ogonů a to k Chogorou Koifam , tam kupujeme novinku GR Gin Matsuba a pokračujeme k Miyatora Koifarm, dále pak k Maruhiro Koifarm, kam se právě vrátili z výlovu a opět je všude obrovské množství ryb, které nás nemůže nechat v klidu. Oběd vyřešil perfektní Miso Rámen (velká nudlová polévka) a chvátáme k Marusaka (chovatel Kikusui, Yamatonishiki, Kikokuryu…). Trochu se zdržíme a rychle, dokud je světlo, jedeme na Marusei Koifarm, ale tentokrát do Kawaguchi k Yoshiyukimu. Množství velkých, ale opravdu velkých ryb nikde jinde moc neuvidíte, potkávám tam samé velmi známé tváře, se kterými jsem také třídil před časem rychlený plůdek (odrostlý plůdek cca 3-4 cm zhruba koncem července), a tak povídáme a povídáme, ochutnáváme domácí Khaki a Nashi, ale čas letí a musíme vybrat ještě nějaké ryby.
Loučíme se a zase je tma. Rybí restaurace Murasaki opět s večeří nezklamala, jako již mnoho let před tím a znovu si uvědomuji, jak ten den rychle utekl.
Zítra tedy znovu, tak zdravím a Oyasumi nasai.
Luděk Štěch
602 443 858
stech@alcedor.cz