10. Chuť a hmat Nishikigoi
Kapr má chuťové buňky (pohárky) umístěny mimo ústní dutinu i na vousech a na kůži po celém těle. Je zjištěno, že kapr vnímá nejlépe sladkou chuť.
6. Nákup dvou a více letých Koi v japonské Niigate
V týdnu od 11.11.2019 do 15.11.2019 jsme my i naši zákaznící nakupovali ryby.
5. Nákup dvou a více letých Koi v japonské Niigate
V týdnu od 11.11.2019 do 15.11.2019 jsme my i naši zákazníci nakupovali ryby.
9. Čich a sluch Nishikigoi
Čichové ústrojí je tvořeno čichovými jamkami, ve kterých jsou čichové buňky. Při plavání ryb vtéká voda do čichových jamek předním otvorem a zadním otvorem odtéká. Přitom se omývají čichové buňky, které signalizují čich. Ryby cítí ve vodě na velmi velkou vzdálenost i slabé roztoky. Čich slouží rybám hlavně k vyhledávání potravy, a proto je výrobci krmiv specializují mimo nutriční hodnotu i na pachové složky v krmivu.
4. Nákup dvou a více letých Koi v japonské Niigate
V týdnu od 11.11.2019 do 15.11.2019 jsme nakupovali ryby.
3. Nákup dvou a více letých Koi v japonské Niigate
V týdnu od 11.11.2019 do 15.11.2019 nakupujeme ryby.
2. Nákup dvou a více letých Koi v japonské Niigate
V týdnu od 11.11.2019 do 15.11.2019 nakupujeme ryby.
1. Nákup dvou a více letých Koi v japonské Niigate
V týdnu od 11.11.2019 do 15.11.2019 nakupujeme ryby.
8. Zrakové ústrojí Nishikigoi
Zrakové ústrojí ryb je vyvinuto do vodního prostředí, a proto zde nenajdeme víčka ani slzné žlázy. Ryby vidí zhruba na vzdálenost 5–10 metrů. Oko je pohyblivé a nám chovatelům slouží i jako jeden ze základních ukazatelů zdravotního stavu ryb.
7. Svaly Nishikigoi
Svalstvo ryb slouží jako zdroj pohybu (somatické) a je součástí vnitřních orgánů (útrobní). Dále pak svalstvo rozdělujeme na příčně pruhované, hladké a srdeční svalovinu.
Připravujeme novou nabídku kaprů Koi dovezených z Japonska
Kompletní informace o našich nejnovějších kaprech Koi původem z Japonska určených k prodeji, budeme postupně zveřejňovat na našich stránkách.
6. Kostra Nishikigoi
Kostra, neboli skelet, tvoří oporu celého rybího těla. Dělíme ji na kostru lebky, páteře a přívěsnou kostru ploutví. Skelet je formován v embryonálním vývoji jako vazivo, které se postupně mění na chrupavčitou tkáň a posléze na tkáň kostní.
5. Barva ryb je jedna z nejdůležitějších vlastností pro chov Koi
Celé tělo kapra Koi je pokryto kůží, která nerohovatí a je velmi bohatě žláznatá. Pokožku tvoří 10–30 vrstev buněk. Nejsilnější kůži má Koi na břiše a nejtenčí na žaberních víčkách. Velké množství žláz v pokožce zabezpečuje produkci slizu, který způsobuje hladkost rybího těla a tím chrání povrch těla před poškozením a infekcí.
4. Názvosloví kapřích věkových skupin
V odborné terminologii chovu kapra po celé Evropě se používá velké písmeno K jako označení kapra jako druhu ryby a přídavné číslo 1, 2, … stanovuje stáří ryb v běžných evropských podmínkách.
3. Růst a stáří okrasných kaprů Koi
Růst a doba života kaprů Koi je velmi rozdílná v závislosti na podmínkách chovu, pohlaví a genetické výbavě jedince. Důležité aspekty pro péči o velké a silné Koi jsou tedy: příjem a kvalita potravy + hydrochemické a hydrobiologické podmínky. Základem je samozřejmě kvalitní genetika ryby.
2. Historie chovu Koi v České republice
Na starý kontinent se Nishikigoi dostal v 70. letech minulého století. Konkrétně pak do Anglie, která začala se systematickým chovem v Evropě první.
1. Historie a původ chovu Koi
Prapůvodním domovem kapra jako samostatného druhu je oblast malé Asie, Černého moře a povodí Dunaje. Kořeny chovu barevného kapra sahají 2500 let zpět do východní Asie.

